Γεννήθηκα στη Σπάρτη το Γενάρη του 1964 και μεγάλωσα στο διπλανό χωριό, τον Άγιο Ιωάννη, στη σκιά του Ταϋγετου και του Μυστρά. Τέλειωσα το δημοτικό στο χωριό και μετά πήγα Γυμνάσιο και Λύκειο στη Σπάρτη, τότε ήταν Αρρένων, τώρα Πρώτο Γυμνάσιο / Λύκειο. Σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ, με διπλωματική στην Πυρνηνική Τεχνολογία, αλλά οι μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο του Κεντ (Μεγάλη Βρετανία) επικεντρώθηκαν στις Διεθνείς Σχέσεις με έμφαση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Στη δεκαετία του 1990 εργάσθηκα σε διάφορες θέσεις στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και διοργάνωσα μεταπτυχιακά μαθήματα Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κάποια στιγμή άρχισα να πηγαίνω σε αποστολές του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων στη Νότια Αφρική, ως παρατηρητής των εκλογών που τερμάτισαν το απαρτχάιντ (1994), στην Αϊτή για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (1995), και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για την εδραίωση της ειρήνης μετά τη Συμφωνία του Ντέιτον (1996).

Από το 2000 έως το 2012 υπηρέτησα στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, υπό τους Γενικούς Γραμματείς Κόφι Αννάν και Μπαν Κιμούν. Μεταξύ των θεμάτων με τα οποία ασχολήθηκα ήταν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων (2000-2003), στρατηγικός σχεδιασμός και μεταρρύθμιση του ΟΗΕ (2003-2006), προώθηση της ανάγκης δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής σε υψηλό πολιτικό επίπεδο (2007), συντονισμός του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (2008-2009). Έπειτα υποστήριξα το έργο της  Υψηλόβαθμης  Ομάδας του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Αειφορία, που μεταξύ άλλων προετοίμασε το έδαφος για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (2010-2012). Μετά την αναχώρησή μου από τη Νέα Υόρκη παρέμεινα εξωτερικός συνεργάτης του ΟΗΕ για θέματα κλιματικής αλλαγής και μεταξύ άλλων υποστήριξα τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα (2015).

Από το 2013 μέχρι σήμερα είμαι ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικός Διευθυντή του Ιδρύματος για τη Διεθνή Διακυβέρνηση και Αειφορία (FOGGS) με βάση τις Βρυξέλλες, ενώ επίσης συντονίζω την θεματική ενότητα κλιματικής αλλαγής στην κοινοπραξία συμβούλων NEEMO που παρακολουθεί την εκτέλεση έργων συγχρηματοδοτούμενων από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχω διατελέσει Συμπρόεδρος του Ελληνικού Κύκλου με μέλη ελληνικής καταγωγής εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ και Αντιπρόεδρος του ΕυρωπαΪκού Φεντεραλιστικού Κόμματος (EFP).